Trots alla förberedelser inför morgondagen så hann vi med en supergod (och sen) middag. Gorgonzolapasta med babyspenat och valnötter. Här kommer receptet:
Valfri pasta (penne etc.)
en lök
två vitlöksklyftor
ca 1 dl vitt vin
1 msk mjöl
2 dl cremefraiche
chili färsk eller chiliflakes
salt, peppar, muskotnöt och lite citronsaft
ca 30 gr hackade valnötter
ca. 100 gram babyspenat (färsk)
ca. 100 gr gorgonzola
lite färskriven parmesanost
Fräs hackad lök och vitlök i lite smör (den ska inte bli brun). Tillsätt mjöl och därefter vitt vin. Låt koka in lite. Tillsätt cremefraiche och låt det koka i några minuter. Krydda med salt, peppar, lite muskotnöt, chili och en skvätt citronsaft. Lägg i gorgonzolan och parmesanosten och koka ihop till en krämig sås (inte för hög temperatur). Tillsätt spenaten och hackade valnötter och rör om och låt stå i någon minut. Blanda såsen med pastan och et voila, en guete!
Add a comment »