En dag i skidbacken som slutade med tre timmar på barnakuten

måndag 27 februari 2012

Denna underbara, soliga måndag blev tyvärr inte riktigt som planerat. Efter en fantastisk hotellfrukost bar det av upp i backarna. Strålande solsken och underbara pister. En perfekt skiddag med andra ord! Tyvärr blev det bara två åk och ingen god middag i solskenet som jag sett så fram emot... Levin är ju en liten störtloppsåkare och gillar högt tempo... och tog en liten extra sväng över några bucklor... jag och Kaya kom lite efter och såg bara att han nog gjort en vurpa och tappat skidorna när vi kom ikapp. Han klagade på smärtor i nacken och bröstet men åkte ner resten av backen, fast i något långsammare tempo. När han där nere fortfarande hade väldigt ont i bröstet så tyckte vi att det var nog inte läge att fortsätta med skidåkning så vi packade in allt i bilen och begav oss hem igen. Allt lite besvikna för dagen var ju helt underbar men barnens hälsa går ju först. Väl hemma när jag skulle undersöka honom så tyckte jag att bröstbenet stod ut lite och Levin trodde att det inte varit så innan. Så efter att rådfrågat vår barnläkare så blev det att åka till akuten (hos barnläkaren kan man inte röntga, så lika bra att åka till dit istället). 


Barnakuten är definitivt inte mitt favoritställe och särskilt inte när man måste vänta i tre timmar.. men det var knökfullt och självklart har ju de allvarliga fallen förtur. Och ju längre vi satt där desto mer övertygade blev jag av att det var nog inte så illa i alla fall (för Levin mådde allt bättre ju längre tiden gick..). Efter tre timmar fick vi äntligen träffa en läkare och efter en grundlig undersökning så tog vi beslutet att inte röntga. Brutet är det säkert inte och om det nu skulle vara en liten spricka läker den av sig själv på ett revben. Allt väl som tur var! Men dagen blev defintivt inte som jag tänkt mig.. Som lite plåster på såren svängde jag förbi en indisk restaurang på hemvägen, så vi fick en en god (och sen) middag i alla fall...

2 Comments »

This entry was posted on måndag 27 februari 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “En dag i skidbacken som slutade med tre timmar på barnakuten”

  1. Vi? Tog du beslutet att inte röntga...? Om jag suttit där i tre timmar hade jag definitivt inte åkt hem utan att röntga..

    SvaraRadera
  2. Nej det var läkaren som beslutade efter att rådfrågat överläkaren. Eftersom det var klart att det inte är brutet (hade haft mycket starkare smärtor då) så fanns det ingen anledning att röntga.

    SvaraRadera

Använder Blogger.