Spagetti vongole

söndag 5 februari 2012

Middagen igår kväll blev mums mums (om man gillar musslor). Verkligen att rekommendera, gott och snabblagat!








1 kg vongole eller hjärtmusslor, 4 klyftor vitlök, 1 knippe bladpersilja ,0.5 st röd chili eller chiliflakes, ca 750 g spagetti, olivolja och smör, flingsalt, svartpeppar från kvarn och ca 1.5 dl vitt vin, 1 citron

1. Förbered musslorna: Lägg musslorna i välsaltat vatten och tvätta dem, då spottar de ut eventuell sand. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
2. Hacka vitlök och bladpersilja. Hacka chilin.
3. Koka pastan al dente i saltat vatten.
4. Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan, musslor i en kastrull. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
5. Slå på vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter.
6. Blanda i chilin, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.
7. Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fat.
Servera ett gott rött vin till (eller vitt efter smak). Mums fillibabba!

1 Comment »

This entry was posted on söndag 5 februari 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “Spagetti vongole”

  1. Sv; Vad kul, att vara någons fru är bra härlig! Tack för dina fina ord, hoppas verkligen du kommer hit igen! Kram Mary

    SvaraRadera

Använder Blogger.