En kväll på Lorenzini

fredag 2 mars 2012

Ikväll var jag och barnen först på bio, "resan till den hemliga ön" (fritt översatt ifrån tyska). Var verkligen sevärd och barnen gillade den skarpt. Därefter gick vi till Lorenzini och åt en god middag. Lorenzini (som består av en stor italiensk restaurang, två barer, en lounge och en nattklubb i hjärtat av Bern) kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Remo var VD och delägare där i tio års tid tills vi sålde det för snart två och ett halvt år sedan. Känns lite som att komma hem när jag går in där. Har gått ut och in på Lorenzini som om det vore mitt andra hem under tio år, ätit goda middagar i små och stora sällskap, dansat och festat tills lamporna tänts vid fyra snåret, druckit mojitoos (ibland i allt för stora mängder), firat vårt bröllop i den fina salen Grand Societé tillsammans med åttio gäster och hippieparty på min 40 års dag. Avskedsfest för alla mina jobbkompisar för två år sedan när jag slutade på Swisscom. Jag har suttit vid vårt stammbord med barnvagn med både Levin och Kaya som bebisar och ammat. Och kvällen innan Kaya föddes satt jag och Remo och åt en god middag tillsammans. Jag skulle till sjukhuset vid halvnio tiden på kvällen för att sätta igång förlossningen (hade gått tio dagar över tiden) och min läkare hade sagt åt mig att gå ut och ät en god middag i lugn och ro med min man och komma till sjukhuset därefter (hon menade på att om vi började med igångsättningen på kvällen så skulle jag få sova en natt och förslossningen skulle sätta igång först på morgonen). Middagen var god och Kaya föddes vid vid femsnåret därefter. En tid i livet som jag aldrig kommer att glömma.


Fortfarande idag finns många av personalen kvar och det känns ännu lite som att komma hem när jag går upp för trappan till den fina restaurangen. Det tycker Kaya och Levin också och vi fick en mysig kväll med god mat, tomatsallad med buffelmozarella och spagetti vongole (Remo hade förrästen utekväll med killgänget så det var bara vi tre). Och nu blir det sängen nästa!
Add a comment »

This entry was posted on fredag 2 mars 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Använder Blogger.