Det blev grillning igår. Maten smakar av någon anledning mycket bättre när den kommer ifrån grillen. Tänkte tipsa om en underbart god sås som passar väldigt bra till kött, särskilt till lamm som vi gjorde igår (små lammkotletter, marinerade med olivolja, vitlök och färsk rosmarin).
Du behöver
En gul lök
Tre till fyra röda tomater
Köttfond
Lite såspulver som gör att såsen blir lite tjockare (vet inte vad ni använder i Sverige, här kan jag köpa pulver eller såsberedning på tub)
2 dl Rödvin
Färsk rosmarin
Smör att steka i
En skvätt citronsaft
Finhacka löken och stek den glasig (inte brun) i smör. Tillsätt de finhackade tomaterna och och köttfonden, vatten till önskad mängd och en kvist rosmarin. Låt koka en stund. Lägg i lite såspulver, en skvätt citron och krydda med salt och peppar. Ta ut rosmarinen innan du serverar. Vi drack ett underbart gott rödvin därtill, Idus ifrån spanska Priorat.
Add a comment »