Något gott

torsdag 15 mars 2012

Lagade en underbart god och enkel rätt igår och här kommer receptet (till alla som gillar pilgrimsmusslor)


Pilgrimsmusslor med bacon, grön sparris och balsamico

  • Pilgrimsmusslor, önskad mängd till två personer
  • ca. 14 gröna sparris
  • 1 paket bacon, finskuret
  • 1 hackad lök
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • Persilja, hackad
  • smör
  • Salt, peppar och balsamico (reducerad)

Koka sparrisen ca. 5 - 10 minuter (den ska fortfarande ha lite "tuggmotstånd). Jag skalar alltid skaften lite. Fräs lök, vitlök och bacon i lite smör och tillsätt den kokade sparrisen med salt och peppar och hackad persilja. Stek pilgrimsmusslorna snabbt i en varm stekpanna (smör eller olivolja), ca. 3 - 4 minuter (inte längre, då blir de sega). Servera med lite balsamico. 


Mina tankar om fett i matlagning: jag använder bara olivolja eller smör när jag lagar mat. Tycker det ger bäst smak. Steka i smör eller tillsätta lite smör i en sås kan förhöja en rätt väldigt mycket. Använder hellre lite mindre fett till vardags när jag vill äta sunt men sparar inte på smör eller olivolja om jag lagar en riktigt god rätt. 






1 Comment »

This entry was posted on torsdag 15 mars 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “Något gott”

Använder Blogger.