Nu har jag landat på soffan i vanlig ordning, mätt, belåten och lite sömnig. Kvällens meny blev precis så god som jag tänkt mig. Lite lax till förätt och kalvfile med sparris till huvudrätt. Och här följer receptet hur jag tillagade kalvfilen:
Kalv eller oxfile till två personer (funkar med fläskfile också)
Grön och vit sparris
Smör och olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Citron
För att få köttet perfekt (a point) så tillagade jag det först i ugnen med kötttermometer tills köttet nått femtio grader (vid sextio grader är det rosa). Därefter lade jag köttet några minuter på grillen för att få den där riktigt goda, grillade smaken. Sparrisen kokas till den är al dente.
Servera köttet skuret över sparrisen, salt, peppar, olivolja och pressad citron över. Gott, gott.
2 Comments »
Mums, det lät verkligen gott och så fina bilder. Du frågade om målare, och tyvärr har jag inga referenser då vi målade själva, men kontakta Färggladan i Källa, de har en lista på målare i närheten. Vi njuter av solen på ön nu, vi hoppas få altanen klar snart. Kram
SvaraRaderaTack för svar:-). Vi har egentligen också tänkt måla själva. Men funderade på att ta in en offert på hur mycket det skulle kosta. Kram Sarah
SvaraRadera