Soliga utsikter

torsdag 3 maj 2012

Ja solen är tillbaka här, men bara för en dag tror jag så får njuta av det så länge det varar. Det bästa med maj månad är ju att man har hela långa sommaren framför sig (och förhoppningsvis en fin sådan:-). 


Läste precis en interessant artikel i tidningen, att Schweiz har flest arbetande kvinnor i hela EU  följt av Danmark och Sverige. Det trodde jag verkligen inte. Och att "bara" 60 % av den kvinnliga, svenska befolkningen har en anställning. Ja för att vara ett land som ligger lång efter Sverige när det gäller barnomsorg så förvånar det faktisk. Här får man fyra månaders betald mammaledighet när man föder barn (och pappaledighet, det existerar inte) och barnen kommer fortfarande hem vid lunch för att äta och går till skolan därefter igen. Men så kallade "Tagesschulen" (typ fritids) börjar komma mer och mer även här. Kaya och Levin går på Tagesschule två gånger i veckan (ibland tre) och idag ska jag faktiskt göra ett "studiebesök" och gå och äta lunch där. Mer om det senare. 


Nu längtar jag till sommaren med långa ljusa kvällar, havet och slappa dagar på stranden. Promenader på Alvaret och grillkvällar i solnedgången. Sommar på Öland! Och här kommer några av mina favoritbilder de senaste somrarna tagna på min älsklingsö!2 Comments »

This entry was posted on torsdag 3 maj 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Soliga utsikter”

  1. Underbara bilder, jag längtar också!! Kanske ses vi till sommaren, det är ju cykelavstånd! Ha det gott, kram.

    SvaraRadera
  2. Den översta bilden är ju bara helt underbar. Kärlek!!!

    SvaraRadera

Använder Blogger.