Fikastund och ett recept

måndag 4 juni 2012

Solen skiner igen och vi njuter av en fika i trädgården. Rosorna har börjat slå ut och är underbart vackra. Har bara rosa och vita blommor i trädgården och rosenbuskar som blommar hela sommaren. Mina föräldrar har åkt hem idag och de är nog redan i Skåne hos syster i skrivande stund. Väntar otåligt på att de ska åka till Öland och inspektera vad som hänt på huset de senaste tio dagarna. 




Här kommer receptet på min favoritmiddag igår, röd thaicurry med kyckling

Du behöver (mängd efter antal personer)
Kycklingfilet
Kokosmjölk (en burk till 2 portioner)
Röd currypasta (finns att köpa i glas)
Citronblad och citrongräs (går även utan men ger en väldigt god smak)
Röd lök, vitlök
Grönsaker (tex röd paprika, minimajs, sparris, röd paprika)
Koriander
Basmatiris
Matolja (jag använder alltid olivolja eller sesamolja)
Soja, maizena
Hackad ingefära passar också men är inte nödvändigt


Gör en marinad till köttet med olja, lite maizena (då får köttet en mjuk stekyta), soja, salt och peppar (ev. pressad vitlök). Tärna kycklingfilen och låt den dra en stund i marinaden. Skiva löken och vitlöken i stora bitar och stek i olja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter (om du har en grönsak som behöver koka lite längre då brukar jag koka den i vatten först). Tillsätt kokosmjölken och currypastan (mängd efter smak. Jag brukar ta ca. 2 - 3 stora matskedar till 4 portioner). Lägg i citronbladen och citrongräset (dela gräset och tryck till det lite på en skärbräda innan du lägger i det så smaken kommer fram). Låt koka på mellanstark värme. Koka riset. Stek köttet i en varm stekpanna, rör om mycket. Godast blir det om stekytan inte blir för brun och ta bort köttet från värmen meddetsamma när det är genomstekt. Ta ut citronblad och gräs. Tillsätt hackad koriander, salt, peppar och köttet. Rör om och servera med ris. Gott, gott!!





2 Comments »

This entry was posted on måndag 4 juni 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Fikastund och ett recept”

Använder Blogger.