Redan tisdag, dagarna bara flyger förbi när man har semester och inte gör så mycket. Men nu jobbas det igen, Far och mannen min sätter upp panel på taket där ute. Och jag sitter inne i värmen då det blåser kalla vindar idag.
Här kommer det utlovade receptet på PENNE AL BRUZZEZE
Du behöver till fyra personer:
Ett paket (500 gr) penne
Stjälksellerie (4 -5 stjälkar)
1 - 2 gula lökar
2 - 3 vitlöksklyftor
En matsked tomatpuree
En mastsked curry
Ett glas vatten
Ett glas vitt vin
(om önskas kan även lite chiliflakes eller färsk chilifrukt tillsättas. Jag brukar skippa det)
Torkad karljohansvamp (ca. 1 dl torkad)
2 dl grädde
Riven parmesanost (gärna färskriven), ca 1 dl
Salt & peppar
Lägg den torkade svampen i blöt. Hacka löken, skiva sellerin i små bitar och pressa vitlöken. Fräs i olivolja. Tillsätt vatten, vin, tomatpuree och curry och blanda väl. Koka i ca. 10 minuter. Tillsätt den hackade svampen och grädde och koka i några minuter. Tillsätt parmesanosten, salt och peppar och blanda såsen väl med kokade penne. Servera med en sallad till. Blandningen låter lite ovanlig men det är verkligen jättegott.
Här tar vi det lugnt denna blåsiga morgon
2 Comments »
Ikväll lagade sambon min ditt pastarecept. Det blev fantatiskt gott! Smakerna mellan stäjlkselleri och curry gifter sig sällsynt bra. Med en blandad sallad från den egna prunkande köksträdgården och en dunk "Il Barone rosso" därtill så blir måltiden fulländad! Ha det så bra på ön så syns vi snart!
SvaraRaderaKram Martin
Men en dunk passade inte riktigt till din fina prosa Martin. Du får nog allt börja blogga ser jag:-).
Radera