En ljummen kväll

torsdag 16 augusti 2012

Klockan är halv tio och jag sitter ute på terassen i linne och luften är alldeles ljummen. Älskar det och skulle gärna bo i ett klimat där det alltid är såhär. Men får väl tänka tillbaka på kvällar som idag när kalla vindar och snöbyar viner runt huset i vinter (ja i och för sig så brukar vi inte ha en lång vinter här, men visst har vi lite snö ibland). Tänkte bjuda på ett pastarecept som jag ofta lagar (även ikväll), kan varieras beroende på vad man har hemma och smakar alltid jättegott:

Pasta a'la Sarah

Små tomater (cherrytomater)
vitlök
röd chilifrukt
basilika (kan även vara machésallad eller färsk spenat)
Svamp (färsk eller på burk. Godast med kantareller tycker jag)
Lite citronsaft
Lite vitt vin eller vatten
Salt, peppar och olivolja

Valfri pasta

Skiva vitlök och chilifrukt i mellanstora bitar. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt svampen och bryn några minuter. Tillsätt tomaterna (hela), basilika (eller annat grönt) och lite vätska (en skvätt citronsaft och vitt vin eller vatten). Låt koka några minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt lite olivolja. Blanda med pastan och servera med lite parmesanost till. Jag hade tunna nudlar (linguine) med citronsmak idag, smakade jättegott:-).

 Bästa saltet jag någonsin köpt, på ica i Sverige


5 Comments »

This entry was posted on torsdag 16 augusti 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

5 Responses to “En ljummen kväll”

  1. Alltid kul med lite nya reccept ...Tack! här i Göteborg har vi också en fantastisk sommarkväll ....även om det snabbt mörknar på .

    Ha en fin helg !

    Pernilla På Piazzan

    SvaraRadera
  2. Gud så gott det såg ut kram Diana

    SvaraRadera
  3. mmmm Så gott det såg ut och enkelt! Kan ju tala om att vi haft två sådanan där ljumna kvällar här i Sverige, riktigt efterlängtat och skönt!
    Ha det gott!
    Kram helena

    SvaraRadera

Använder Blogger.