Vardag, och vad pysslar jag med?

tisdag 14 augusti 2012

Sitter här på terassen i värmen (eller snarare hettan) och skriver på ett koncept eller tillika mitt avslutningsarbete på min Social Media utbildning. Ja här hos oss och som hos många andra har vardagen också börjat, barnen är i skolen och vad pysslar jag med? Kanske någon av er som kikar in här undrar vad jag gör om dagarna så tänkte berätta lite mer om mig själv.. Jag är för tillfället största delen av tiden något (så gammalmodigt:-) som hemmafru och en liten del av tiden jobbar jag för vårt företag Neuhaus Consulting (framförallt med konceptarbete). Jag är utbildad inom marknadsföring och jobbade tills för två år sedan, då jag sa upp mig, på Swisscom på marknadsföringsavdelningen (Swisscom är schweiz motsvarighet till Telia). Största anledningen till att jag sa upp mig var att Kaya började i Kindergarten och Levin i skolan. Då vi inte är så välorganisierade i det här landet när det gäller att ta hand om barn när föräldrar jobbar. Visst, det går också och finns nuförtiden många möjligheter (som man betalar för), men en heltidstjänst är utan hjälp av familj (morföräldrar) eller grannar och vänner svår att realisera. Barnen kommer hem varje lunch och äter, har oregelbundna tider i skolan (i ettan slutar de fyra dagar klockan tio i tolv). Men sedan ett år tillbaka finns faktiskt möjligheten att äta och få passning på tagesschule även här (men fortfarande inte varje dag och inte på loven). 

Ja måste ju säga att just nu är jag ganska så nöjd med min situation. Visst, saknar jag ibland mitt jobb, utmaningen, arbetskamraterna. Men nu njuter jag också av friheten att kunna bestämma själv över min dag. Att inte behöva stressa iväg på morgonen och att kunna vara hemma när barnen är lediga. Och att kunna investera tid i min hobby (egen häst:-). Jag har även länge känt att jag vill göra något annat, vidareutveckla mig och prova på något nytt. Och nu har jag faktiskt en idee (jag sprudlar alltid av ideer, men behöver ibland få en spark i baken för att komma igång med omsättningen...). Och konceptet jag skriver handlar om den ideen. En idee och en dröm om självständighet, egenföretagande (ja att vara min egen drömde jag redan om innan jag började gymnasiet). Just nu har jag ingen press på mig att det måste börja rulla medetsamma. Så jag filar och tänker lite på det och funderar på om jag ska ta steget och våga börja med något nytt (har ju min man som förebild som har sadlat om från att ha drivit restaurang och nattklubb till att ha blivit konsult och framförallt fotograf. Men så har han också en egenskap som inte är lika utpräglad hos mig, tro på dig själv och våga!). Ja hur är det man säger, don't dream about it, live your dream. 


Min arbetsplats i skuggan idag. Men snart kommer barnen och två grannbarn hem, så då är det nog slut på lugnet:-)

5 Comments »

This entry was posted on tisdag 14 augusti 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

5 Responses to “Vardag, och vad pysslar jag med?”

 1. Alltid kul att få reda på lite mer om "bloggvännerna " :) ...ha en fortsatt fin eftermiddag ...Kram

  Pernilla På Piazzan

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar dröm du lever i! Precis så vill jag leva!!Men än så länge behövs mina pengar in i familjekassan också! Du kör med två datorer parallellt ser jag, varför undrar fröken nyfiken!?
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja håller med dig, det är en dröm:-). Det är av en enkel anledning, den ena datorn är min gamla (som barnen fått nu) och den använder jag att skriva på då jag fortfarande inte har Word på den nya. Och den nya hade jag till internet då den är mycket snabbare och bättre än den gamla:-). Kram Sarah

   Radera
 3. Vilket fint inlägg, kul att du bjuder så på dig själv. kram Victoria

  SvaraRadera

Använder Blogger.