Tur i oturen

torsdag 6 september 2012

Nu är ordningen återställd här hemma i huset igen. Var nämligen hårsmånen ifrån ett vattenskadat hus igår kväll. Kommer ner från övervåningen i godan ro och ska laga kvällsmat när jag ser att hela köksgolvet är täckt av vatten (och vi som har trägolv i köket!). Hör hur det brusar ifrån kylskåpet (då vi har ismaskin är kylskåpet kopplat till vatten). Panik! Vad gör man?? Det bara rann och rann vatten och jag blev helt paralyserad ett par sekunder innan jag springer över till grannen för att hämta hjälp. Lite kalabalik innan vi kunde stänga vattnet och fram med handdukar för att torka. Vilken himla tur att det hände när jag var hemma och inte på natten. För tänk om vattnet hade runnit hela natten.. ja då hade nog både kök, golv och hela faderullan varit förstört. 

Men nu har serviceteknikern varit här. Slangen var av! Ja där behöver vi ju bara spekulera om vem som är skyldig... men då ingen skada skedd så är det ju ingen mening att börja anklaga någon (har själv aldrig dragit fram kylskåpet, har alltid gjorts av servicetekniker...). Det blev ingen ny vattenslang då vi ändå inte använder ismaskinen och då kan ju inget mer hända. Och kollade upp med försäkringen om vi är täckta för vattenskador (ja men sådant kan ju hända igen!). Tydligen måste man ha ett tillägg för vattenskador annars betalar man själv, och som tur är har vi det. Så nu kan jag sova lugnt:-). 

Kylskåpet är inte så spännande att ta kort på så här kommer min favoritlampa, älskar ljuset som sprider sig i ett mönster runt i rummet
Och nu när hösten kommer så måste jag ha ljus överallt


2 Comments »

This entry was posted on torsdag 6 september 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Tur i oturen”

  1. Ibland ska man ha tur också:) i oturen . Försäkringsbolag vill man inte bråka med. Kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Tjollahoppsan!! Tänk om det hade hänt när ni är på ön!! Då hade ni iofs fått en pool i källaren vilket Kaya & Levin skulle gilla!

    SvaraRadera

Använder Blogger.