En lat söndag har vi här. Men ska faktiskt ut och rida en sväng nu. Men tänkte bara lägga upp ett recept på en favorit som jag lagade igår kväll (brukar äta den oftast på restaurang men blev himla gott hemma också). Saltimbocca alla romana. Kalvkött med lufttorkad skinka och salvia serverad med saffranrisotto och citron.
Du behöver
Ett bra risottoris
Gul lök
Olivolja
Parmesanost
Vitt vin
Buljong
Saffran
Kalvkött (filé eller en annan bra bit. Jag hade nierstück, vet tyvärr inte vad det är på svenska..).
Färska salviablad
Lufttorkad skinka (tex. serrano)
tandpetare
Citron
Servera gärna broccoli eller annan grönsak till
Koka risotton (med vitt vin) efter recept på paketet och tillsätt saffran på slutet så den blir gyllengul. Skär köttet i tunna skivor och krydda med olivolja, salt och peppar. Lägg ett salviablad och en skiva skinka på varje köttbit och fäst med en tandpetare. Stek snabbt i olivolja (medium blir bäst). Servera med risotto, broccoli och en skiva citron (om önskas kan du göra en rödvinsås till också. Men klassisk saltimbocca serveras bara med citron). Blev himla gott!!
Add a comment »