Interessant hur vi skapar en hype runt kläder och märken

tisdag 9 oktober 2012

Tycker faktiskt att det är intressant att se hur social media och då framförallt bloggar skapar ett begär för vissa kläder och märken. För om man läser (svenska) bloggar så ofta som jag gör så får man sig en bild av att de flesta går omkring i primeboots, pleasejeans, hunkydory, odd molly eller chillnorway (för att bara nämna några få. Och måste ju erkänna att jag gillar alla dessa också:-). Vissa märken höjs upp till skyarna och vissa plagg går knappt att få tag på om de nämns flitigt och bärs av olika bloggerskor.

Ta nu Please jeansen som nämns på var och varannan blogg och som säljer som smör i solsken i Sverige. Köpte mina första förra veckan och visst, älskar dessa byxor!! I affären (3 magasin Ystad) sa hon att de hinner knappt komma in innan de är slutsålda. Så väl tillbaka hemma tänkte jag att dessa coola jeans från ett italienskt märke måste ju finnas även här i Schweiz. Kom fram till att bara en enda affärskedja (Anouk) får importera hit och den affären finns även här i Bern i Wankdorfcenter (hela affären har bara kläder ifrån Please). Hör till att jag gått förbi denna butik säkert hundra gånger och hade aldrig gått in, för den lyser på långt håll att det inte är min smak (kitschig italostyle). Så de hypade jeansen tycks inte vara lika efterfrågade av samma målgrupp här som uppe i norr.. :-). Hör till att i Sverige kostar de runt 1300 och uppåt (i denim är de dyrare), här får jag dem för 900 spänn... vilket fynd;-). 

5 Comments »

This entry was posted on tisdag 9 oktober 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

5 Responses to “Interessant hur vi skapar en hype runt kläder och märken”

 1. Ja du har så rätt så, visst finns det ett spec. bloggmode (du glömde skriva med Hunters) Vi bloggare påverkas väl av varandra. Men sen när plaggen blir "för ofta förekommande" tröttnar iaf. jag på dem. Krams m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja stämmer, glömde hunters:-). Och visst tröttnar man när man ser plaggen för ofta, är ju inte så spännande längre då:-)

   Radera
 2. Jaa håller helt med dig! Men tycker det är ett bra sätt att gilla kläder, när våra bloggkompisar hittat kul saker som kanske inte så många på stan har! Just please jeansen verkar ha spridits till den som inte har bloggar, så visst är det bra marknadsföring för butikerna! Kul att du kan fynda dom lite billigare!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Svenskarna är så trendkänsliga. Varför det är så vet jag inte?

  Finns det överhuvugtaget samma "blogg-kultur" i CH?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja svenskarna är nog mer trendkänsliga än här i Schweiz. Och tror inte att bloggkulturen är lika stor som i Sverige (läser ju bara svenska bloggar:-)

   Radera

Använder Blogger.