En vanlig lördag

lördag 5 januari 2013

Den här dagen bara flög förbi och nu börjar det redan att mörkna ute (men det blir först mörkt vid halvsex tiden här i alplandet och nu går det mot ljusare tider också, skönt). Inget spännande har hänt, vi har varit och handlat, Levin har klippt sig (och det var verkligen nödvändigt) och jag har tagit lite bilder (med två bloggar nu förtiden blir det ett himla fotograferande:-). 

Middagen i går kväll blev suveränt god så lägger upp receptet (men glömde tyvärr att ta några bilder).

Vitvinrisotto med stora räkor
Du behöver
Risottoris 
ca. 2 dl vitt vin
gul lök
citron
parmesanost
smör och olivolja

stora räkor (jag hade fem stycken per person)
persilja
vitlök

Koka risotton enligt recept på förpackning (med hackad lök, vitt vin och buljong). Viktigast att tänka på när man kokar risotto är att ta bort den från plattan när den fortfarande är al dente. Riv citronskal och lägg i risotton mot slutet tillsammans med citronsaft, parmesanost, svartpeppar och olivolja. Så blir den saftig och får en god citronsmak.

Hacka vitlök och fräs med ca. 50 gr smör, tillsätt persilja, en skvätt vitt vin, citronsaft och en nypa socker. Ställ åt sidan.

Stek räkorna i olivolja, krydda med salt, peppar och lite persilja och tillsätt lite smör mot slutet. Lägg upp dem på tallriken med risotton och häll över lite av smörblandningen. Smakade himmelskt! Serverade en tomatsallad därtill.

Då jag inte har några bilder på maten får det bli på Levin istället. Den första bilden är ifrån julafton och den andra från idag efter frisörbesöket. 


2 Comments »

This entry was posted on lördag 5 januari 2013. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “En vanlig lördag”

  1. Den nya klippningen blev jättebra. Hans stora ögon kommer mer till sin rätt när han har lite kortare hår. mor

    SvaraRadera

Använder Blogger.