Första påskmiddagen avklarad

fredag 29 mars 2013

Fick en härlig sovmorgon denna långfredag och kändes inte helt fel att ligga kvar i sängen när det ändå regnar och snöar ute.. Tydligen den kallaste mars månad sedan 26 år här i alplandet... Startade dagen med långfrukost och mina hembakade frallor (jag fryser in dem och värmer upp dem i ugnen, sååå gott) och nu blir det lite soffhäng och lite jobb. Har ett koncept som ska skrivas. Ikväll vankas det middag på Lorenzini med Sandra och utgång, de gamla tanterna ska ut och dansa ;-).

Igår hade vi grannfamiljen här på påskmiddag och jag lyckades göra den godaste efterätten jag någonsin gjort (först blev det machésallad med bacon och hackat ägg, därefter köttgryta med pressad potatis). Och till efterätt chokladfondant med grädde och färska bär. Den blev helt perfekt, chokladen var flytande inuti och serverade den varm. Receptet hittar du här (jag hade den knappt 10 minuter i ugnen och lade smeten i muffinsformar i fasta formar för att lätt kunna ta ut dem). Ljuvligt!!!

 Enkelt att göra och snyggt på tallriken och framförallt ljuvligt gott. Viktigt är att inte ha den i ugnen för länge, den ska vara flytande inuti. 

1 Comment »

This entry was posted on fredag 29 mars 2013. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “Första påskmiddagen avklarad”

  1. Det där såg riktigt smarrigt ut så det ska jag prova nån dag:)
    //Cicki

    SvaraRadera

Använder Blogger.