Om ni gillar kokos och chokladen bounty då måste ni testa detta recept! Jätteenkel att baka och helt otroligt god. Helst ska den stå i ett dygn (kylt) men jag serverade den samma dag och det funkade också (men då hade den stått i kyla några timmar). Den blir lite fastare och segare om den bakas dagen innan.
Mjölkchokladtårta med kokosbotten.
Botten:
4 dl kokos
1/2 dl farinsocker
1/2 socker
3 msk sirap
4 ägg
Topping:4 dl kokos
1/2 dl farinsocker
1/2 socker
3 msk sirap
4 ägg
Blanda alla ingredienser till bottnen. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna.
300 g mjölkchoklad av god kvalitet (funkar inte med billig blockchoklad, blir rinnig)
3 dl grädde2 msk smör
3 Comments »
1 msk honung
Hacka chokladen. Koka upp grädde, smör och honung i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten på den avsvalnade bottnen och låt stå till nästa dag. Servera tex lättvispad grädde till (receptet har jag hittat här). (men undrar hur det ska gå med bikinifiguren med alla dessa kaloririka bakverk...)
mmm låter supergott!
SvaraRaderaHar bakat denna nu. Ska bli spännade att
SvaraRaderasmaka resultatet i morgon på kalaset...:-)
Det kommer bli jättegott:-)
Radera