Världens godaste tårta

onsdag 8 februari 2012

Om ni gillar kokos och chokladen bounty då måste ni testa detta recept! Jätteenkel att baka och helt otroligt god. Helst ska den stå i ett dygn (kylt) men jag serverade den samma dag och det funkade också (men då hade den stått i kyla några timmar). Den blir lite fastare och segare om den bakas dagen innan. 


Mjölkchokladtårta med kokosbotten.
Botten:
4 dl kokos
1/2 dl farinsocker
1/2 socker
3 msk sirap
4 ägg
Topping:
Blanda alla ingredienser till bottnen. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna.

300 g mjölkchoklad av god kvalitet (funkar inte med billig blockchoklad, blir rinnig)
3 dl grädde
2 msk smör
1 msk honung

Hacka chokladen. Koka upp grädde, smör och honung i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten på den avsvalnade bottnen och låt stå till nästa dag. Servera tex lättvispad grädde till (receptet har jag hittat här). (men undrar hur det ska gå med bikinifiguren med alla dessa kaloririka bakverk...)

3 Comments »

This entry was posted on onsdag 8 februari 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Världens godaste tårta”

  1. Annelie Neimark29 mars 2013 kl. 09:12

    Har bakat denna nu. Ska bli spännade att
    smaka resultatet i morgon på kalaset...:-)

    SvaraRadera

Använder Blogger.